Terschelling 2018
        
2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018

Micro sublitoraal

Terschelling 2018


Terschelling 14 juni 2018

Dit keer gaat het voornamelijk over eikapsels van het strand bij paal 8. Opvallend veel kapsels van de Grote tepelhoorn, een grote slak. De aanwezige meeuwen hadden er niet veel belangstelling voor de eikapsels en kwallen. In de golven rolden zeedruifjes op hun zij, het leken wel rupsbanden. In de haven, op een plek op het SETL plaatje, heel veel flsdiertjes

Eikapsels van de dwergpijlinktvis Alloteuthis subulata

Er lagen ook meedere trosvormige eikapsels van de dwergpijlinktvis. Omdat deze doorzichtig zijn kun de jong gestorven inktvisjes er in zien liggen. De diertjes hadden hun dooierzakje nog niet leeg.


Dwergpijlinktvis  Dwergpijlinktvis  Dwergpijlinktvis  

Eikapsels van de grote tepelhoorn Euspira catanea

Lichtbruine gestippelde banden, redelijk stevig. Het was even zoeken maar ze zijn van de grote tepelhoorn. De lichtbruine kleur komt door de ingesloten zandkorrels. Slimme schutkleur?. En een kwalletje onbekend.


Grote  Grote  kwalletje  

Flesdiertjes en een bol

De flesdiertjes zaten massaal aan een kant van een SETL plaatje. De ondergrond deed er niet toe : bolzakpijp Molgula sp. , veelkleurige zakpijp Botrylloides violaceus, harig mosdiertje Electra pilosa, lange zeedraad Obelia longissima. Als toegift een geest van een spookkreftje dat aan het ballen is.


Flesdiertje  Flesdiertje  Flesdiertje  Harig