Weinig losse organismen op de gebruikelijke oester en mossel uit de haven. De larve van de dansmug uit eind 2010 bleek geen eenmalige vondst.
Larve van de dansmug
Op de oester uit 30 cm diepte een tweede exemplaar van de larve van de dansmug (Telmatogeton sp.). De kop van deze dansmuglarven is verstevigd en donker. Achterop zijn tywee schijnvoeten (parapoden) zte zzien. De tweede en de derde foto zijn van onderen genomen.
Kreeftachtige en borstelworm)
Een kreeftachtige gefotografeerd met bovenvallend licht en met doovallend licht van onder. Vast weer een Melita palmata vrouwtje. Wel krijg ik aanwijzingen (van Marco Faasse) om ook op de exoot Melita nitida te letten Op de andere foto een kleine Nereide met langre antennes, tentakels en zijuitsteeksels (dorsale cirri). Daarnaast een detail van borstels op segement 5, een bekend determinatiekenmerk. Maar de soort blijft onduidelijk.
Koloniale zakpijp
Een klein knobbeltje, vermoedelijk een koloniale zakpijp. Een nieuwe waarneming voor Harlingen.
Veel aasgarnalen met broedbuidels tussen de opervlakkig groeiende groene wiertjes. Iets meer leven op de oester.
Leptolida en algen
Weer eens een klepelklokje (Sarsia tubulosa) in het water, op de foto is de zwarte ocellus (oogje) op de tentakelbulbus (knobbel) goed te zien. Op een alg groeide een heel jonge Obelia. Voor het mooi, de mij onbekende alg (boekje nodig) en de zeesla die een luchtbel ving.
Aasgarnalen
Vlak onder het oppervlak tussen de smalle algen zaten veel aasgarnalen. Prachtige ogen. Het blijkt Neomysis integer te oordelen naar het driehoekige rostrum zonder inkeping bij de punt.
Broedbuidels van de aasgarnalen
Veel aasgarnalen met een broedbuidel waarin de juvenielen opeengepakt zaten.
Borstelwormen
Op de linker twee foto's een borstelworm met grote aanhangsels aan de segmenten, een zager (Nereis virens). Zijn kop liet hij helaas niet zien. Rechts de ook al op 21 mei 2010 waargenomen (vermoedelijke) Alitta cf. succinea. Grappig, zelfs de drie asymetrisch geplaatse puntjes komen overeen met de vorige keer. Nu met een doorsnede door het 5e segment om de stand van de borstels beter te zien.